Reseportalen.nu

Populära Resmål

Det finns många sevärdheter i Washington D.C som är kopplade till hela USA:s politiska system. Här kan du som besökare se Vita Huset, Kapitolium och flera andra viktiga byggnader. Ingen av dessa utnämns som en enda höjdpunkt, utan den bästa upplevelsen får du om du besöker dem alla.

I Vita Huset bor den amerikanska presidenten och hit får du som besökare komma och hälsa på. Huset är öppet under några dagar i vecka för besökare under ett visst par timmar. Dock är det ett begränsat antal besökare som är välkomna så det är viktigt att hålla sig framme. Du får givetvis inte klampa in i president Obamas sovrum, men en liten del av Vita Huset får du beskåda. För att känna den politiska andan bör du också göra ett besök till Kapitolium, en enorm byggnad tydligt inspirerad av den grekiska antiken belägen på en något upphöjd plats i staden.

Till sevärdheterna i Washington D.C hör också The Mall. The Mall är en stor park som har såväl ett grönområde som vatten. Här hittar du Washington Monumentet, vilket är en byggnad som ser ut som en hög pelare eller stav. Den uppgår hela 170 meter och du som vill kan åka upp i en hiss i den för att få en bra utsikt över hela Washington D.C. Lite rolig kuriosa kring Washington Monument är att tornet inte kunde byggas färdigt i ett svep då pengarna tog slut, så du som besöker tornet idag kan se en skillnad i stenarnas färg från den första delen av tornet till den senare delen som man byggde på när man hade pengar igen. Vid The Mall hittar du också Lincoln Memorial som är en byggnad med en enorm staty av Abraham Lincoln, denna staty och byggnad är ett måste att besöka under ditt besök i Washington D.C. Runt omkring The Mall hittar du också en väldig samling av museer. De flesta av dessa är gratis och de har alla olika teman. Här finns till exempel ett populärt museum om rymden, men också konstmuseum, historiska museum och museum om indianerna. Här måste du välja, då alla museum sammanlagt tar en väldigt lång tid att besöka.

På plats i Washington D.C bör du också besöka Arlington National Cemetry. Det är en enormt stor begravningsplats för de soldater som fallit offer i amerikanska strider. Här vilar dessutom kända presidenter och liknanden. I samma område som begravningsplatsen, alltså Arlington, finns också ett område med kulturella centrum i form av teatrar, en konsertsal och ett amerikanskt filminstitut. Här i närheten finns också Watergate, där dåliga, men väldigt kända, affärer uppdagades under 70-talet.

Om du vill se Washington D.C:s lyxigare sida ska du besöka Georgetown som är ett lite lyxigare och finare område. Här bor till exempel jurister och sådana som är högt uppsatta inom regeringen. Området är gammalt och mycket pittoreskt och här finns dessutom en trevlig shoppinggata med olika sorters butiker för den som är sugen på att shoppa. Du som svensk kan också medan du är i Washington D.C besöka House of Sweden, som är ett hus där den svenska ambassaden finns men också hem för utställningar om Sverige. Ett bra mål för den som har lite hemlängtan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?