Reseportalen.nu

Miami

Ett av USA:s mest populära resmål är Miami som är Floridas största stad och som ligger beläget i södra Florida. Miami, som omfattar Miami stad, Miami beach och Fort Lauderdale har drygt 5,5 miljoner invånare.

Att resa till Miami är en upplevelse och staden har något att erbjuda de flesta då den dels har långa vackra stränder, ett intensivt storstadsliv med massor av nöjen och sevärdheter men även ett fantastisk kulturellt utbud i form av musik, film och arkitektur där stadens mäktiga skyskrapor trängs med de vackra färgglada husen i Art deco stil.

I Miami har man många invandrare från Latinamerika vilket inneburit att spanska språket och den spanska kulturen är minst lika omfattande som det engelska språket och den amerikanska kulturen. Detta har medfört att Miami är den stad som har flest spansktalande tv-kanaler och det finns även ett flertal bostadsområden som bebos av olika länders invandrare som bland annat Lilla Havana där främst kubaner bor.

Även om Miami ger sken av glamour och berömmelse och det är även här man kan finna många vackra bostadsområden där de mer välbärgade bor så är kontrasten mycket stor mot andra områden då nära 30 % av Miamis invånare lever på gränsen till fattigdom.

När man besöker Miami finns det ett antal platser och sevärdheter som är ett måste att besöka. En av dessa platser är det kända bostadsområdet The Art Deco Historic District som fått agera bakgrundsmiljöer i många amerikanska filmer. Området ligger i South beach och här kan man se de pastellfärgade husen som kantas av de svajande palmerna.

En annan sevärdhet är Ocean Drive som ligger nere vid stranden. Här kan man ägna timmar åt att titta på folk och andra händelser under dagtid och när skymningen faller på är det en av Miamis mest besökta gator. Här finns ett flertal restauranger och nattklubbar och för den som vill förkovra sig i mer exklusiva nattklubbsmiljöer kan man enkelt ta sig till Collins Avenue där man finner de populäraste och mest trendiga inneklubbarna omgärdade av exklusiva shoppingbutiker med det senaste inom världens mode.

I Miami, precis som i de flesta andra amerikanska städer, tar man sig enklast runt med taxi eller hyrbil. Även om det finns andra kommunikationer så räcker sällan dessa transportmedel till då avstånden är alldeles för stora. Hyr man en egen bil så kan man även passa på att ta sig en tripp utanför Miami och besöka Key West som var Hemingways hem och där flera av hans böcker skrevs. Resan ut till Key West, som tar cirka 5 timmar med bil, är en fantastisk tripp som ger många upplevelser längs vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?