Reseportalen.nu

Weekend i New York

new-yorkNew York City är en av världens mest spännande och välbesökta städer. Staden är ett shoppingparadis och hit kommer mängder av turister varje år för att njuta av staden, nattlivet och fynda på shoppingstråken. Staden har även gott om historia och sevärdheter och här finns några av världens bästa museer. Om du bara planerar ett spendera en helg utomlands så är NYC ett utmärkt alternativ. Här finns det något för alla smaker och det är en stad som du garanterat kommer att längta tillbaka till.

NYC är även välrenommerat för sina goda restauranger. Staden har mycket att erbjuda för matfantasten och här finns smaker och rätter från världens alla hörn. Tavern är en restaurang där du garanterat får en minnesvärd matupplevelse. Yama är den största sushirestaurangen i staden och Prohibition erbjuder något för alla och har den perfekta feststämningen för dig som gillar nattliv. Du kommer inte att lida någon brist på god mat i New York och du kan även besöka Katz deli för ren film-nostalgi. I China Town finns även världens bästa kinamat utanför Kina.

Staden är även världskänd för sin shopping och i Soho och East Village finner du mängder av små butiker med allt från vintage till märkeskläder. Om du vill uppleva riktigt lyxig shopping så spatsera längst Fifth Avenue och kika in i Gucci, Tiffany eller Pradas butiker. Om du är på jakt efter fynd så kommer du att älska Annex Antikmässa med loppmarknader och Greenflea marknaden som är öppen under helgen. NYC är även känt för sina museer och Guggenheim museet är det kändaste. Här finns även många mindre konstgallerior och museer som är väl värda ett besök.

Om du är intresserad av nattliv så har NYC mycket att bjuda på. Staden som aldrig sover har ett pulserande nattliv och något för alla smaker och personligheter. Blue Note är en jazzklubb som spelar gamla godingar och tar dig tillbaka till en svunnen tid. Four Seasons är känt för sin imponerande martini-meny och feststämning. Iris och Gerald Cantor Roof Garden serverar utsökta cocktails till en fantastisk utsikt över New Yorks Central Park. Det finns även mängder av alternativa klubbar och barer i bland annat Soho och East Village.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?