Reseportalen.nu

Populära Resmål

I New York finns det massor att se och göra. Staden är i jämförelse med många europeiska städer förhållandevis ny och den äldre kulturen och historian består främst av indianer. Självklart är detta något som för den historieintresserade är jättespännande, men för dig som önskar något annat har staden självklart det att erbjuda! Allra främst kan du här ägna dig åt kultur av olika former. En resa till New York brukar ofta innehålla besök på kända platser, god mat, kulturupplevelser och shopping.

Bland sevärdheterna som måste besökas finns Frihetsgudinnan som står på ön Liberty Island söder om Manhattan. Du kan välja mellan olika sätt att besöka och se denna världskända staty. Antingen tar du färjan ut och går upp i gudinnan och njuter av utsikten från henne, eller så kan du bara åka förbi med båten och se henne på håll. För den som önskar något extra går det också att åka förbi henne med helikopter för att se henne från ett mer speciellt perspektiv. Bland sevärdheter på höjden finns också Empire State Building, vilken också är ett måste att besöka. I denna byggnad ska du åka upp på takterrassen och njuta av utsikten över Manhattan. Upp åker du med hiss. Köerna här kan givetvis vara långa, önskar du mindre köer går det att försöka tidigt på morgonen, men du bör alltid sätta av lite extra tid för eventuellt köande. Bland häftiga byggnader är också Chrysler Building en byggnad du bör besöka och titta på när du väl är i New York.

Du bör också åka förbi Ground Zero när du är i New York. Det är kanske inte ett glädjefullt besök, men ändå ett måste. Ground Zero är platsen där tvillingtornen World Trade Center stod innan terrorattacken den 11 september. Idag håller man på att bygga upp ett minnesmonument på platsen och en hel del information om attacken finns att hämta här. Det är som tidigare nämnt inte något roligt turistmål, men attacken har kommit att spela en stor roll för 2000-talets utveckling i världen och är därför av stor historisk betydelse.

I New York bör du också besöka museum. Staden har några av världens främsta samlingar, speciellt när det gäller modern konst. MoMa, Museum om Modern art är ett av museerna som du bör besöka. Här är det ganska dyrt att gå in, men ibland har de gratisdagar och då kan det vara smart att passa på. Även här kan du dock råka ut för långa köer, så se till att ha gott om tid! Museet är sedan väldigt stort och du bör därför om du inte vill spendera hela dagen där, i förväg kollat ut vad du vill se. Ett annat känt modernt museum är Guggenheimmuseet, där även byggnaden i sig är en upplevelse.

I New York finns det självklart ännu mer att göra, listan kan skrivas hur lång som helst. Men några av de ovanstående målen är de mest kända och räknas ofta till det man måste göra. Du som älskar evenemang måste självklart också passa på att gå på något sådant. Utmed Broadway finns det flera olika teatrar som visar kända föreställningar, så som lejonkungen och fantomen på operan, men utbudet förändras ständigt beroende på vad som är populärt för tillfället. Att kolla upp huruvida det är någon konsert eller match av något slag under din vistelse är också smart om du gillar att titta på evenemang. Kanske har du tur och får se ditt favoritlag spela eller en omtyckt artist uppträda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?